vrijdag 7 oktober 2011

Warm chococakeje

Ingrediënten


200 g chocolade
200 g roomboter
2-3 eetlepels bloem
3 eieren
3 eierdooiers
100 g suiker



Oven voorverwarmen op 225 °C.Chocolade smelten in de magnetron. Intussen vormpjes invetten met boter en bestuiven met bloem. Overtollig bloem eruit schudden. Met mixer eieren, boter, eierdooiers en suiker tot romige, lichtgele massa kloppen. Chocolademengsel bij eiermassa gieten en bestrooien met 1 eetlepel bloem. Geheel luchtig door elkaar spatelen. Chocoladebeslag over vormpjes verdelen. Cakejes in midden van oven 10 minuten bakken (de binnenkant blijft zacht). Op elk vormpje bord leggen, omkeren en ca. 30 seconden laten rusten. Vormpjes voorzichtig van cakejes af tillen. Cacaopoeder rond cakejes strooien. Direct opdienen, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje slagroom ijs en warm fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten