Ingrediënten:
500 g penne (pasta)
4 eetlepels olijfolie
200 g blauwaderkaas (bijv. gorgonzola), verbrokkeld
2 eetlepels gedroogde oregano
2 sjalotjes of kleine uien, fijngesnipperd
2 komkommers in reepjes
1 zak rucola (sla, 75 g)
Bereiden
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en houd wat van het kookvocht apart. Roer de olie om met 2 eetlepels kaas en 1 eetlepel water. Breng op smaak met (oregano en) peper. Schep het mengsel met de ui door de pasta. Wil je de pasta wat smeuïger maken, roer er dan nog wat achtergehouden kookvocht door. Laat de pasta afkoelen. Schep de afgekoelde pasta om met de komkommer en de rucola en bestrooi hem met de rest van de kaas en (versgemalen) peper naar smaak.
Je kan er ook een andere kaas in doen.
Heej, moet je geen vakantie vieren ipv recepten plaatsen???? Heb je mn mail en sms nog gehad??
BeantwoordenVerwijderenVeel plezier nog! Groetjes