vrijdag 27 augustus 2010

Fussili met een romige baconsaus

Ingrediƫnten:


150 bacon dik gesneden
150 g ham dik gesneden
400 gram fussili
3 stengels bleekselderij
2 eetlepels olijfolie
1 bakje oesterzwammen
2 teentje knoflook
1 deciliter koffieroom
1/2 deciliter melk
200 gram verse roomkaas1 theelepel tijm
zout,peper
50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

In een pan met ruim kokend water en een scheutje olijfolie, zout,de fussili beetgaar koken.Met een dunschiller harde nerven van de bleekselderijstengels schillen.Stengels in kleine stukjes snijden.Oesterzwammen in stukjes snijden.Bacon en ham in reepjes snijden .In braadpan olie verhitten,de stukjes bacon en ham al omscheppend knapperig bakken.Knoflook pellen en in kleine stukjes snijden en toevoegen.Met schuimspaan ham en bacon op een bord scheppen Vervolgens bleekselderij en oesterzwammen in circa 3 minuten al omscheppend gaar bakken. Koffieroom, melk, roomkaas en tijm toevoegen.Al roerend de roomkaas laten smelten tot een mooi gebonden saus ontstaat. Gebakken bacon en ham toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.Fussili afgieten, Doe de Fussili over in een schaal en giet de saus er overheen.

Serveren met stokbrood en knoflookboter

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten