vrijdag 20 augustus 2010

Aardappelsalade

Ingredïenten:


Voor 4 personen:



- vastkokende aardappels (600 g)
- mayonaise (4 eetlepels)
- bosuitjes (2 stuks)
- verse peterselie (2 eetlepels)
 

- ontbijtspek (6 plakjes)
- ham (6 plakjes)
- eieren (4 stuks)
- rucola (85 g)
- paprika's (2 geroosterde)
- augurkjes (10)
- verse basilicum (3 eetlepels)



Bereiding:

Schil de vastkokende aardappels. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de verse peterselie fijn. Hak de verse basilicum fijn. Halveer de ontbijtspek en de ham. Kook de eieren. Snijd de paprika¿s in reepjes.
Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in weinig water met zout in 5-8 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet goed uitlekken en meng ze dan in een kom met de mayonaise, bosui en verse kruiden.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak de plakjes spek knapperig in een droge koekenpan. Rol de plakjes ham op en snijd de eieren in partjes.
Verdeel de rucola over een schaal, schep de aardappelsalade in het midden en leg de partjes ei, plakjes spek, rolletjes ham, paprikareepjes om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten