Ingrediënten:
1 boule au beurre (brood)
50 g boter, op kamertemperatuur
1 el dijonmosterd (potje 215 g)
150 g gruyère (kaas), geraspt
100 g achterham (biologisch)
4 eieren
4 el verse bieslook, fijngesneden
Bereiding:
1. Snijd 8 sneetjes van de boule au beurre. Bestrijk beide kanten van de sneetjes dun met boter. Bestrijk 1 kant dun met mosterd en bestrooi met gruyère. Leg er 1 plak achterham en vervolgens een sneetje brood op. Druk licht aan. 2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Wacht tot de pan heet is en leg de tosti's er per 2 in. Bak de tosti's in ca. 8 min. goudbruin, en keer ze na 4 min. 3. Verhit, terwijl de laatste 2 tosti's bakken, in een grote koekenpan de rest van de boter. Bak de eieren 3 min. (voor een zachte eidooier) tot 5 min. (voor een gestolde eidooier) op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Leg de tosti's op 4 borden en leg het ei erbovenop. Breng op smaak met wat peper en zout. Strooi er een paar snippertjes bieslook over.
Na een lange reis zijn we aangekomen, zin om te koken heb ik dan niet meer maar op deze manier toch nog iets warms.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten