zaterdag 28 augustus 2010

Verstopte dronken appeltjes

Ingrediënten:


1 deciliter amaretto
100 gram rozijnen
4 goudrenetten
50 gram amandelschaafsel
2 eetlepels bruine suiker
kaneel
sap van een 1/2 citroen
1 eidooier, losgeklopt
6 plakjes bladerdeeg
1/4 liter slagroom(stijf geslagen)
roomijs



Bereiding:

Oven voorverwarmen op 225 °C. De amaretto verwarmen de rozijnen er aan toevoegen,even apart zetten. De appels schillen klokhuis verwijderen,en de appel in blokjes snijden. Meng de gesneden appel met de amarettorozijnen, amandelschaafsel, suiker, kaneel en de citroensap.Doe dit alles in een ingevette platte ovenschaal. De lapjes blader deeg uitrollen tot één grote lap om de appel te bedekken. Snijd de overhangende rand af .(Versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes.) Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier. Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin. De taart iets laten afkoelen.Verdelen over de bordjes, leg er een bolletje ijs naast en garneer met de stijf geslagen slagroom.

Eet smakelijk.

1 opmerking:

  1. Grappig, de naam 'verstopte dronken appeltjes' zorgt voor jeugdsentiment. Mijn oma maakte vaak een 'verborgen visje': een salade van bijvoorbeeld gerookte makreel voor op de boterham.

    BeantwoordenVerwijderen