zondag 22 augustus 2010

Mosterdsoep

Ingredïenten: (voor 4 pers)
2 eetlepels boter
3 preien
3 eetlepels GROVE mosterd (bijv. Maastrichtse of Doesburgse)
3 aardappelen, in blokjes
7½ dl kippenbouillon (van tablet mag)
2 dl slagroom
zout en peper
2 eetlepels fijngesneden bieslook




Boter verhitten en prei hierin ca. 6 minuten bakken. 2 eetlepels mosterd en aardappelen toevoegen en ca. 4 minuten meebakken. Bouillon erbij schenken en mengsel aan de kook brengen. Op zacht vuur ca. 20 minuten laten koken. Soep pureren en zeven. Soep opnieuw aan de kook brengen, slagroom toevoegen en soep met zout en peper op smaak brengen. 1 eetlepel mosterd door soep roeren en soep in mooie terrine schenken. Voor serveren soep met bieslook bestrooien.

Lekker met geroosterd stokbrood en kruidenboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten