Ingrediƫnten
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 rode ui
2 eetlepels verse tijm blaadjes
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, gepeld
4 dikke plakken brood (bijv. pain de campagne), zelfgesneden
100 g roquefort of andere blauwaderkaas
Bereiding:
Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in grove blokjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Hussel de groenten door elkaar in een schaal. Voeg de tijm, 2 eetlepels olie en wat peper toe en pers 1 teen knoflook boven de groenten. Meng goed en marineer de groenten 20 minuten op kamertemperatuur
Verdeel de groenten over de grillmand en bestrooi ze met fijn (zee)zout. Rooster de groenten boven matig heet vuur in ca. 15 minuten beetgaar.(of bak ze in de koekepan) Bestrijk het brood met de rest van de olie en rooster het naast de grillmand aan beide kanten goudbruin en krokant.(of doe het brood in een broodrooster) Halveer de andere knoflookteen in de lengte en wrijf het snijvlak over de bovenkanten van het geroosterde brood. Leg de knoflooktoast op vier borden. Schep de gegrilde groenten erop en verkruimel de roquefort grof erboven.
Lekker voor de tent met een glaasje rose.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten