Ingrediƫnten:
1 pak filobladerdeeg (diepvries, 225 g)
6 eieren
1 pak spinazie (deelblokjes, 450 g)
2 tomaten
4 eetlepels vloeibare margarine
1 pakje roomkaas met kruiden (125 g)
Bereiden
Filodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien. Helft eieren in ca. 7 min. hard koken, pellen en in plakjes snijden. Spinazie in magnetron laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten in kleine blokjes snijden. Filodeeg uit verpakking nemen en uitvouwen. Met kwastje 3 vellen bestrijken met margarine, op elkaar in vorm leggen. Dit 2 keer herhalen, telkens iets verspringen. Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper. Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat mengen. Helft van mengsel in vorm leggen, eiplakjes erover verdelen. Rest van spinaziemengsel in vorm leggen. Laatste vel filodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien. Taart in ca. 45 min. goudbruin bakken.
Je kan ook cherrytomaatjes halveren en deze in het spinaziemengsel drikken.
We zijn weer thuis en hebben nu de beschikking over een oven. Ook weer heel fijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten