zondag 9 januari 2011

tomatengehaktsaus

Ingrediƫnten:
(voor 8 personen, kan ook goed ingevroren worden)

2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
4 tenen knoflook, fijngesneden
300 g gehakt half-om-half (of runder)
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
2 bouillonblokjes (groente)


 Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien en de bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak dit in 4 min. rul en bruin.  Voeg de tomatenblokjes toe en schenk er 200 ml water bij en 2 bouillonblojes. Laat op laag vuur 10 min. koken.
Lekker met tagiatelle en een tomatensalade.



.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten