zondag 23 januari 2011

lange vingertaart

Ingrediƫnten:

fruit naar keuze,
1/2 liter slagroom,
10 pakjes vanillesuiker,
water of marasquin of port,
2 pakken lange vingers.




Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes. Klop de room met de vanillesuiker stijf. Vul een bord met een bodempje water of port, marasquin of een andere likeur. Doop de lange vingers er heel even in, zodat ze niet helemaal doordrenkt raken. Zet de lange vingers in een diepe ronde bak met een besuikerde kant naar de rand. Bedek ook de bodem met lange vingers.



Meng de vruchten met de geklopte room. Vul de bak om en om met een laag vruchten en een laag in water of drank gedoopte lange vingers. Bedek met een laagje vingers. Zet de bak minstens 8 uur in de koelkast. Haal de taart eruit en draai hem om op een schaal (dit gaat gemakkelijker als je de bak eerst even in warm water dompelt).

Deze taart vind ik zelf het lekkerste met port en rood fruit.


Bron: vriendinnenkookboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten