zaterdag 29 januari 2011

Kippensoep met kipbroodjes of ham

Ingrediƫnten:

2 pakken kaiserbroodjes (a 4 stuks)
2 eieren
1 pot kippenbouillon (340 ml)
1 zakje soepgroente (250 g)
3 handjes vermicelli
mespunt sambal
2 tomaten
margarine
1 zak eikenbladslamelange (100 g)
1 pakje flinterdun gesneden kipfilet (100 g)..Bereiden

Oven op 225 °C voorverwarmen. Broodjes in 6 min. afbakken. Laten afkoelen. Kap van broodjes snijden. Eieren in 8 min. hardkoken. Af laten koelen en in plakjes snijden. In pan kippenbouillon met 1 liter water aan de kook brengen. Soepgroenten, vermicelli en sambal toevoegen en 3 min. zachtjes koken. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Binnenkant broodjes met margarine besmeren en met sla beleggen. Tomaten over sla verdelen en kipfilet erover draperen. Met plakjes ei garneren. Soep met broodje serveren. En de soep kan ook uit een pakje met een beetje prei, vermicelli.
Eikenbladsla kan vervangen worden voor ijsbergsla en de kip voor ham.
Beetje aromat er over...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten