woensdag 26 januari 2011

lasgna met kaas

Benodigdheden


250 g (groene) lasagneplakjes
1 dl margarine
1 flesje/pakje kookroom
2 eieren
450 g ricotta of cottage cheese
100 g geraspte Parmezaanse kaas
125 g geraspte belegen Goudse kaas
versgemalen peper

Bereiding

Bereid de lasagneplakjes zoals aangegeven op de verpakking(het lekkerst zijn de verse lasagnebladen uit de koeling). Vet een ovenschaal in met margarine. Verwarm de oven voor op 200 à 225°C. Klop de kookroom met de eieren in een grote kom en meng hier de ricotta, de Parmezaanse kaas en de Goudse kaas door (houd 2 eetlepels Goudse achter). Breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel een klein beetje van de kaasvulling over de bodem van de ovenschaal en schik hierop een laagje lasagneplakje. Ga door met een laag kaasvulling, lasagneplakjes, kaasvulling enzovoort, tot alle ingrediënten gebruikt zijn. De laatste laag is de kaasvulling. Bestrooi deze met de achtergehouden geraspte Goudse kaas en zet de lasagne 25 à 30 minuten in de hete oven.



Lekker met een tomaten- of rucolasalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten