woensdag 26 januari 2011

Stampot broccoli/feta

Weer een leuke site gevonden.

Ingrediƫnten:


1 kilo aardappels
zout en peper
2 kleine stronken broccoli
1 potje semi-zongedroogde tomaatjes (180 g)
150 g Griekse feta
flinke klont boter en een beetje melk



Bereiden:

1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze gaar en maak intussen de broccoli schoon en snijd in roosjes.

2. Voeg de broccoli de laatste 4 - 5 minuten toe aan de aardappels en kook alles gaar.

3. Laat intussen de zongedroogde tomaatjes (zelf vind ik de semi-zongedroogde de lekkerste) uitlekken en snijd ze wat kleiner. Snijd de feta in blokjes.

4. Giet de aardappels en de broccoli af, stoom ze even droog en stamp alles grof, met een klontje boter en een beetje warme melk. Meng de zongedroogde tomaatjes er doorheen en breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel de feta over de stamppot en serveer.



Bron "Foodies", januari 2011


Broccoli (Brassica oleracea convar. botrytis var. cymosa) is een groente die verwant is aan bloemkool. Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten, van bloemkool zijn dat de aanlegsels van de bloemknoppen (bloemknopprimordia). Van de groenten bevat broccoli de meeste glucosinolaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten