zondag 23 januari 2011

Simpele macaroni

Benodigdheden: voor 4 pers


400 g macaroni
zout
50 g  Margarine
50 g bloem
5 dl melk
150 g geraspte kaas
zout
1 theelepel gedroogde Italiaanse keuken-kruiden
250 g hamblokjes


Bereiding

Verwarm de grill van de oven voor.
Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar.
Maak intussen de kaassaus. Smelt de Blue Band Margarine, voeg de bloem tot en roer tot een samenhangend geheel. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk er dan al roerend
beetje bij beetje de melk bij en blijf roeren tot een gladde saus is verkregen. Breng op smaak met zout, Italiaanse
kruiden en ongeveer 2/3 van de geraspte kaas.
Giet de macaroni af en meng er de hamblokjes en de kaassaus door. Schep alles in een met  ingevette ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Laat dit onder de grill in 5 à 10 minuten een goudbruin korstje krijgen.
Vooral de kinderen vinden het lekker.
Ik zelf maak het af met een salade van ijsbergsla, feta, tomaat, kommer en een dressing van aromat met olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten