woensdag 12 januari 2011

Aardappel/preischotel

Ingrediƫnten: voor 4 personen


1 rode paprika
250 g rundergehakt
1 eetlepel margarine
1 teentje knoflook
1 zak gesneden prei (300 g)
aardappelschijfjes (700 g)
200 cc slagroom
zout
peper
3 teentjes knoflook gehakt
150 gr gerapte kaas

Oven voorverwarmen op 225 °C.Aardappelschijfjes gaar koken. Paprika wassen en in stukjes snijden. Gehakt in 1 eetlepel magarine in 10 minuten rulbakken en op smaak brengen met zout en peper. Knoflook doormidden snijden en ovenschaal ermee inwrijven. Paprika en prei mengen en 10 min koken. In ingevette ovenschaal laagje gehakt leggen, daarop laagje groenten en eindigen met aardappelschijfjes.Slagroom met zout/peper en knoflook mengen en  gelijkmatig over aardappels verdelen.Geraspte kaas hierover verdelen. Ovenschaal in midden van oven in ca. 25 minuten gaar laten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten