vrijdag 28 januari 2011

Roompudding met bitterkoekjes

Ingredienten: 4 pers

1 pakje John Moir room (kookpudding)
250 cc slagroom
250 cc melk.
8 bitterkoekjes

Meng slagroom en melk door elkaar en werk volgens het pakje verder. Leg in 4 schaaltjes 2 bitterkoekjes en schenk de warme pudding hierover. Leten afkoelen (ik heb de pudding het liefste warm) voor nog zachtere bitterkoekjes, deze even in de hete melk meekoken, voordat je de pudding erbij doet.



Een bitterkoekje is een koekje dat bestaat uit een mengsel van gemalen bittere amandelen, kristalsuiker en eiwit. Dit mengsel wordt op een bakplaat gespoten en platgedrukt, waarna het in een oven wordt gebakken. In plaats van amandelen wordt ook wel het binnenste van abrikozenpitten gebruikt als goedkoop alternatief.

Vandaar de naam BITTERkoekje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten