maandag 24 januari 2011

Tiramisu

Nodig:


1 bakje mascarpone (250 g)
50 g  pure chocola
4 eieren
5 el suiker
1 doos lange vingers
scheut port
koffie
cacaopoeder
snufje zout



Zet ± 2 mokken extra sterke koffie en laat afkoelen. Splits de eieren in twee aparte kommen.
Voeg de suiker toe aan het eigeel en klop schuimig met de mixer. Klop de mascarpone erdoor.
Rasp de chocola en roer erdoor, samen met de scheut port. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Schep de eiwitten voorzichtig door het eigeel-mengsel.
Leg de lange vingers in een diep bord en besprenkel met de koffie.
Doe alles laag om laag in een schaal. Begin met lange vingers, eindig met saus.
Zet minstens twee uur in de koelkast.


Weetje:
Tiramisu (ook: tiramisù) is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten