zaterdag 9 april 2011

Zuid-Indiase kerrie-eieren

Voor 4 pers:


1 rode ui
4 teentjes knoflook
snufje chilipoeder
8 eieren
100 gr boter
1 theelepel geelwortelpoeder (koenjit)
1 eetlepel bloem
2 dl melk
1 pakje kokosmelkpoeder
zout
korianderblad



Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes.
Kook de eieren hard, pel ze en houd ze warm.
Verhit de boter in een braadpan.
Fruit de ui en de knoflook 5 minuten.
Bak de pepers en de gember 3 minuten mee.
Roer het geelwortelpoeder en de bloem erdoor.
Voeg langzaam de melk, 2,5 dl water en het kokosmelkpoeder toe.
Breng het al roerend aan de kook.
Halveer de eieren en leg ze met de bolle kant naar boven in een schotel.
Schenk de saus erop.
Garneer met schijfjes citroen en korianderblad.
Lekker met naanbrood. Deze heb ik nog niet zelf gemaakt. Als het weer niet heel mooi is, zal ik zelf naanbrood maken morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten