donderdag 14 april 2011

Abrikozencarres met kokos

15stuks
bereiding 45 min.
Nodig: licht beboterde, diepe braadslee of bakvorm van 20x30 cm



Taartbodem:

100g zefrijzendbakmeel
100g kokos
100g fijne kristalsuiker
100g boter, gesmolten



Garnering:

200g gedroogde abrikozen, gehakt
150g fijne kristalsuiker
50g kokos
100g walnoten, gehakt
2 eieren, geklutst
50g pure chocolade, gesmolten



Verwarm de oven voor op180 C. Voor de taartbodem: zeef het bakmeel boven een kom en voeg kokos en suiker toe. Roer de gesmolten boter erdoor en schep het mengsel in de braadslee.

Voor de garnering: meng abrikozen, suiker, kokos, walnoten in een grote kom en roer de eieren erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem en bak de taart in 20-25 min. Goudbruin en veerkrachtig. Laat afkoelen. Besprenkel de afgekoelde taart met de gesmolten chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten