maandag 18 april 2011

Witte chocoplaatkoek

Ingrediƫnten:

- 180 g bloem

- mespunt zout

- 300 g witte chocolade, in blokjes

- 230 g ongezouten roomboter, in blokjes

- 300 g kristalsuiker

- 75 g lichtbruine basterdsuiker

- 5 eieren, op kamertemperatuur

- 2 tl vanille extract

- 75 g geraspte kokos



Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 175' C. Vet een bakvorm van 23 x 33 cm in en beleg beide zijden met bakpapier, laat het een beetje overhangen.

2. Meng de bloem en het zout in een kom en zet op zij.

Doe de witte chocolade en de boter in een hitte bestendige kom en laat de chocolade en boter au bain marie onder af en toe roeren smelten. Zet het vuur uit, laat de kom op de pan met water staan en voeg de suikers toe. Meng alles tot het goed gemengd is. Haal de kom van de pan. Het mengsel moet op kamertemperatuur zijn.

3. Voeg 3 eieren toe en meng alles goed. Voeg dan de volgende 2 eieren toe en het vanille extract.

4. Doe de bloem en de kokos erbij en meng alles met een spatel tot het net gemengd is.

5. Doe het deeg in de vorm en bak de brownies 30 - 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snijd in stukken.



Bron: "Brown Eyed Baker".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten