woensdag 13 april 2011

Plaatkoek met een verrassend laagje.

Ik ben dol op plaatkoeken. Leuk om te maken en (meestal) erg lekker.

 1e laag:


200 g melk
50 g boter
250  kristalsuiker
2 tl vanillesuiker
3 eieren
250 g bloem
1 zakje bakpoeder



Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal of lage braadslede (± 20 x 30 cm) in met boter en bekleed de bodem met een stukje bakpapier.
Verwarm de melk en smelt daarin de boter. Doe dit in een (mixer)kom en voeg de suikers en de eieren toe. Mix dit op de hoogste stand met de garde een paar minuten. Meng daarna de bloem en bakpoeder erdoor en giet het beslag in de ingevette ovenschaal en bak het ongeveer 20 minuten. Ondertussen kan je de bovenlaag maken.



2e laag:

125 g boter
50 g melk
200 g bruine basterdsuiker
125 g geraspte kokos



Smelt in een pan de boter in de melk en roer er dan de basterdsuiker en kokos door heen. Strijk dit gelijkmatig uit over de onderlaag en zet het weer in de oven. Nu op 230ºC ongeveer 5-10 minuten. Laat het afkoelen voor je het aansnijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten