vrijdag 22 april 2011

Koolsalade

50 gram gesnipperde witte- of spitskool

½ groene paprika
1/4  komkommer
1 sjalot
1 eetlepel suiker
2 eetlepels balsamico of een andere azijn
2 eetlepels olijfolie of sesamolie
1 teen knoflook



Het aardige aan deze sla is dat op zichzelf betrekkelijk smakeloze groentes dankzij de saus in combinatie verrassend lekker worden. Een nadeel is dat de saus minstens een paar uur en liefst langer (een nacht of zo) moet intrekken.
Snijd de paprika in stukjes, schil de kommer en snijd hem in blokjes. Snipper de sjalot. Doe ze met de gesneden kool in een slakom.
Meng olie, azijn, suiker (ja, het moet echt zoveel zijn) en de teen knof-uit-de-knijper en gooi die over de sla. Doorroeren en laten intrekken. Bij voorkeur in de ijskast.

Lekker met brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten