Ingrediƫnten: voor 4 pers.
350 g witlof
2 uien
1 middelgrote aardappel (kruimig)
25 g boter of margarine
1 pot gevogeltefond (380 ml)
2 takjes peterselie
2 kippenbouillontabletten
1 bekertje slagroom (125 ml)
zout
(versgemalen) peper.
Bereiden
Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Uien pellen en snipperen. Aardappel schillen, in blokjes snijden en wassen. In grote pan boter verhitten. Witlof en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Aardappel, fond en 6 dl water toevoegen. Groenten afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten koken. Peterselie in kommetje fijnknippen. Bouillontabletten aan soep toevoegen en al roerend oplossen. Met staafmixer soep pureren. Soep al roerend opnieuw aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Ik ben bezig voor de kerst wordt het deze soep, die lekker is of de 'onbekende ' hartige zalmtaart van koken met Karin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten