Kaasquiche met zalm, tomaat en kruiden Voor 4 personen:
650 g bloem
zout
75 g koude boter of margarine
200 ml melk
2 eieren
400 gram kaasfondue Original(bv Emmi)
15 g dille
260 g gerookte zalm in stukjes
100 g zongedroogde tomaten
In een kom 150 gram bloem en 1/2 theelepel zout door elkaar roeren. Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes door bloem snijden. Koud water (1 à 2 eetlepels) toevoegen en met koele hand tot soepel deeg kneden. Deeg in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Vorm invetten. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg, met vork gaatjes in bodem prikken. Quichevulling: in kom circa 500 gram bloem met de helft van de melk rustig roeren en geleidelijk aan de resterende melk, de eieren, de fonduemengeling en de dille toevoegen. Giet het mengsel in het quichevorm en voeg tenslotte de stukjes gerookte zalm en de tomaten toe. Plaats het geheel in het midden van de oven en bak het in 35 minuten gaar. Lekker met een frisse salade!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten