zaterdag 11 december 2010

Garnalen

Ingrediƫnten:


1 citroen
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
1 zak scampi's (diepvries 500 g), ontdooid
1 zakje verse bieslook (25 g), fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd



Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit.(en om het gemakkelijk te maken, enkel een par cc's druppels uit het bekende gele flesje) Meng in een grote kom het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en versgemalen peper. Marineer de scampi's hier tot gebruik in. Bestrijk aan tafel een gourmetpannetje met olie en verhit het op het gourmetstel. Bak per keer 1 of 2 scampi's tegelijk met aanhangende marinade tot ze bruinroze kleuren en gaar zijn (2-3 min.). Meng de citroenrasp met de bieslook en de knoflook. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Strooi het over de gebakken scampi's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten