zondag 19 december 2010

Monchoutaart

Ingrediƫnten:


50 g boter
1/2 pot bosbessenjam (a 450 g)
1 pak bastogne koeken
2 pakjes a 100 g verse roomkaas MonChou
125 g basterdsuiker
1 beker slagroom (250 ml)
1 zakje vanillesuiker (8 g)
1 zakje slagroomversteviger (bakproduct, 8 g)
1 blik vlaaivulling kersen (430 g).Materialen

Bereiden:

1. Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar. 2. Verkruimel de biscuit in de keukenmachine of doe in een plastic zak (niet dichtmaken) en ver­kruimel met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 min. afkoelen in de koelkast. 3. Klop ondertussen met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig. Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem. 4. Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten