donderdag 23 december 2010

kipsalade

Ingrediƫnten voor 4 personen


300 gr kipfilet
100 gr oude kaas
300 gr gemengde sla
2 zoetzure appels
2 el azijn
2 tl mosterd
zout en peper
60 gr pijnboompitten
2 el zonnebloemolie
ca 1 el citroensap
1 tl suiker
2 teentjes knoflook.



Bereidingswijze:



Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de kipfilet rondom bruin en gaar in ca. 4 minuten. Bestrooi de stukjes met zout en peper en laat ze afkoelen. Klop een sausje van de azijn, mosterd, olie, knoflook uit de knijper en suiker. Voeg naar smaak zout en peper toe. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan. Snijd de kaas in kleine blokjes. Was de sla en droog hem. Snijd de geschilde appel in kleine blokjes en besprenkel die met citroensap. Schep het sausje door de sla en meng de stukjes kip, kaas en appel erdoor. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.
Kan ook als maaltijdsalade of een voorgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten