Ingrediƫnten:
1 pak filobladerdeeg (diepvries)
2 pakken bladspinazie (a 450 g, diepvries)
2 uien, gesnipperd of feta verkruimeld
75 g boter
2 eetlepels vloeibare honing
50 g rozijnen of pijnboompitjes
Voorbereiden
filodeeg verpakt in 2 uur ontdooien. Spinazie in magnetron ontdooien. In zeef laten uitlekken en met lepel vocht eruit drukken.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 250 °C. Ui in 1 el boter fruiten. Spinazie toevoegen en op smaak brengen met honing, zout en peper. Rozijnen of pijnboompitjes erdoor mengen. Spinazie nogmaals in zeef doen en vocht eruit drukken. (In magnetron) rest van boter smelten. filodeeg uitpakken, voorzichtig uitvouwen en onder vochtige theedoek op werkvlak leggen. Bovenste vel filodeeg met boter bestrijken en met beboterde kant naar binnen dubbelvouwen. Vel van stapel nemen. Flinke pluk spinazie aan rechterkant op deeg leggen met ui of verkruimelde feta blokjes, rechterbovenhoek schuin naar beneden over spinazie vouwen. Bovenkant dun bestrijken met boter. Deeg zo nog 2 keer omvouwen tot driehoekig envelopje, bovenkant telkens bestrijken met boter. Rest van driehoekjes op zelfde wijze bereiden. Driehoekjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in midden van oven schuiven. Na 5 min. oventemperatuur verlagen naar 200 °C en filodeeg in ca. 20 min. goudbruin bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten