zondag 5 september 2010

Gevuld brood met feta

ingrediƫnten


2 stuk(s) ciabatta
150 gram feta blokjes
8 stuk(s) zongedroogde tomaatjes
2 stuk(s) sjalotjes
300 gram rundergehakt
1 theelepel(s) chilipoeder
0,5 theelepel(s) komijnpoeder
0,5 theelepel(s) koriander
2 eetlepel(s) pijnboompitten
1 bosje(s) verse munt
1 bosje(s) verse platte peterselie
1 snufje(s) zout
1 snufje(s) peper



bereiden

Snijd ¼ van de bovenkant van het brood af, hol het brood iets uit. Laat de witte kaasblokjes uitlekken maar bewaar de olie. Snijd te tomaatjes kleiner en de sjalotjes fijn.
Verwarm 3 eetlepels van de opgevangen olie, in een koekenpan. Bak hierin het gehakt samen met de sjalotjes rul. Voeg tijdens het bakken de chilipoeder, komijnpoeder, koriander en wat zout toe. Bak het gehakt in ongeveer 8 minuten bijna gaar, maak het op smaak af met wat versgemalen peper. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Hak de munt en peterselie fijn, meng 2 eetlepels hiervan samen met de witte kaasblokjes, de zongedroogde tomaatjes door het gehakt. Vul het brood met dit mengsel, meng intussen de overige olie met nog 2 eetlepels fijngehakte kruiden. Besmeer het Mediterraan gevulde brood met wat kruidenolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten