Ingrediënten voor 4 pers:
400 g peultjes
6 gedroogde tomaatjes in olie
3 bosuitjes
1 bak aardappelsalade (600 g)
1 zak rucola slamelange (75 g)
300 g gerookte kipfilet
geroosterde pijnboompitten (50 g)
.Bereiden
Peultjes schoonmaken en in 4 min. beetgaar koken, afgieten, koud afspoelen en laten uitlekken. Tomaatjes in reepjes snijden. Bosui in ringetjes snijden. Peultjes, bosui en tomaatreepjes door aardappelsalade scheppen. Rucolamelange over vier borden verdelen. Aardappelsalade erop scheppen. Kipfilet in dunne plakjes er op.
Zelf gemaakte aardappelsalade is lekkerde en ook snel klaar maar soms is gemak zoooo gemakkelijk.
Aardappelsalade:
Ingrediënten voor 4 personen
8 middelgrote aardappelen
2 kruidenbouillontabletten
1 kleine ui
1 dl witte azijn
1 eetlepel suiker
peper en zout
2 afgestreken eetlepels mayonaise
1 eetlepel magere kwark of yoghurt
2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie
Voorbereiding
Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm. Ui pellen en snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.
Bereidingswijze
Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 3 minuten koken. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog plm. 3 minuten koken. In het vocht 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken. Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden. Af laten koelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten