zondag 5 juni 2011

Camembertfondue

Ingrediƫnten


1 camembert heel in een doosje
1 tl verse tijmblaadjes (evt honing)
4 pistolets
1 el olijfolie met knoflook-chilipeper


Verwijder het papier van de camembert en stop de kaas weer in het doosje. Strooi de tijm en naar smaak peper over de kaas. Pak het doosje in aluminiumfolie. Snijd de pistolets open en snijd elke helft in 4 lange parten. Bestrijk ze dun met de olie.



Bereiden

 Verwarm de oven voor op 200 °C.  Zet de camembert op de bakplaat in het midden van de oven en laat de kaas in 10 min. smelten. Leg na 3 min. de broodjes op de bakplaat en rooster ze de laatste 7 min. mee. 3. Pak de camembert  uit en zet hem op een schaal. Leg de broodjes eromheen. Doop de stukjes brood in de kaas.

Ook lekker is om de camembert uit het papier te halen. Door midden snijden en besmeren met honing en tijm. En dan in de oven. En in het doosje laten zitten en lekker dippen met brood.

De bovenkant, de witte korst iets open snijden, smelt de kaas door en door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten