Zomerse bonensalade met stokbrood
2 afbakstokbroden
1 pot witte bonen
100 gram jonge kaas
2 tomaten
4 middelgrote zoetzure augurken
3 eieren
1/4 bos bieslook
250 gram spekblokjes
400 gram diepvriessperziebonen
versgemalen peper
zout
Bereidingswijze:
Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de witte bonen uitlekken.
Snijd de kaas in kleine blokjes, de tomaten in partjes, de augurken klein.
Kook de eieren in circa 10 minuten hard en pel ze.
Hak de bieslook fijn.
Bak de spekjes in circa 10 minuten uit.
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in circa 5 minuten knapperig gaar.
Giet af en spoel ze af onder koud water.
Voeg alle ingrediƫnten samen.
Breng op smaak met peper en een paar lepels zoetzuur vocht van de augurken.
Serveer met het stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten