maandag 20 juni 2011

Dit recept is bedoeld voor iedereen die 1 of meerdere van de volgende ingrediënten niet lust… avocado's, sardientjes uit blik, haring uit blik en gevulde olijven. Het is namelijk zo dat wanneer je dit proeft - je ervan zult smullen. Serveer dit als voorgerecht op een blaadje sla gegarneerd met fijn gesneden tomaat, 1 of twee limoenpartjes en een takje peterselie met warme toast. Als snack kun je de hele kom neerzetten met wat naturel of gezouten crackers.


Recept verzorgd door:
Allrecipes

Ingrediënten

2 grote avocado's
1 groot blik sardientjes (in olie) of twee kleine blikjes haringfilets (in olie)
12-16 gevulde groene olijven
3 grote augurken
2 eetlepels kappertjes
1 scheutje worcestersaus
4 eetlepels mayonaise om te binden
versgemalen zwarte peper naar smaak
3 of 4 lente-uitjes, gehakt (optioneel) - als je het iets meer 'bite' wilt geven




Bereidingswijze

1. Meng in een kom de avocado's, haringfilets, olijven, augurken en kappertjes. Voeg lente-ui toe indien gewenst. Breng op smaak met worcesersaus en peper.
2. Mix met een handmixer de ingrediënten door elkaar om er een pasta van te maken. Voeg mayonaise toe om te binden: voor een grovere structuur voeg je 1 eetlepel mayonaise toe en voor een gladdere pasta tot 4 eetlepels.
3. Koel de paté 4 tot 8 uur alvorens op te dienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten