donderdag 19 mei 2011

Venkel/kip salade

Ingrediƫnten:


1 venkelknol
4 el olijfolie
1gerookte kipfilet
50 g Parmezaanse kaas
1 pak tortelloni con formaggio
2 sinaasappels
1 el dragonazijn
zout en versgemalen peper



Venkel schoonmaken en halveren.  Venkel in flinterdunne partjes snijden en bestrijken met 2 eetlepels olie. Grillpan verhitten en venkel in ca. 5 minuten beetgaar roosteren; halverwege keren. Kipfilet in blokjes snijden. Kaas in flinters schaven. Tortelloni in ruim water beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees. Boven kom met scherp mes partjes sinaasappel tussen vliezen uitsnijden; sap opvangen in kom. Mosterd,  azijn rest van olie door sinaasappelsap roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper.

Deze week een Americaanse party gehad en deze salade gegeten. Erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten