dinsdag 10 mei 2011

camembert fondue

Ingrediƫnten


1 camembert heel in een doosje
1 tl verse tijmblaadjes
4 pistolets
1 el olijfolie

Verwijder het papier van de camembert en stop de kaas weer in het doosje. Strooi de tijm en naar smaak peper over de kaas. Pak het doosje in aluminiumfolie. Snijd de pistolets open en snijd elke helft in 4 lange parten. Bestrijk ze dun met de olie.
Ook lekker is om het camembert kaasje door midden te snijden en bestrijken met honing en marjoraan. En dan weer in de oven.





Bereiden

2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de camembert op de bakplaat in het midden van de oven en laat de kaas in 10 min. smelten. Leg na 3 min. de broodjes op de bakplaat en rooster ze de laatste 7 min. mee. 3. Pak de camembert voorzichtig uit en zet hem op een schaal. Leg de broodjes eromheen. Doop de stukjes brood in de kaas.

2 opmerkingen:

  1. Met pistolets bedoel je de harde broodjes en niet de zachte 'puntjes'?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik bedoel de harde broodjes!(die voor verpakte, die nog in de oven moeten)

    BeantwoordenVerwijderen