maandag 16 mei 2011

Appelpannenkoek uit de oven

Ingrediënten:


4 friszure appels (bijv. Granny Smith)
50 g boter
4 el suiker
90 g bloem
4 eieren
200 ml melk


Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Verhit de boter in de ovenbestendige koekenpan. Voeg 3 el suiker toe en roer tot deze is opgelost. Bak de appelpartjes ca. 3 min. op matig vuur.  Meng in een kom de bloem, de rest van de suiker en een mespunt zout.  En voeg geleidelijk de eieren en de melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag. Schenk het beslag over de appels en zet de pan in de oven. Bak de pannenkoek in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Snijd in punten en serveer direct. Lekker met honing en crème fraîche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten