woensdag 2 maart 2011

Prei/gehakt schotel

Ingrediënten: voor 4 pers


6 dunne preien
3 eieren
225 ml room
1 el gedroogde oregano
450 g aardappelschijfjes
150 g geraspte kaas
300 gr gehakt
zout/peper

 Verwarm de oven voor op 175 °C.  Snijd de preien in stukken die net iets korter zijn dan de ovenschaal en afspoelen. Kook de stukken prei in water met zout 8 minuten. Giet ze af in een zeef en spoel ze met koud water na. Laat de prei goed uitlekken.Bak het gehakt rul. Klop in een maatbeker de eieren, room en oregano los en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper.Daarna het gehakt. Leg de stukken prei op het gehakt. Strooi de kaas over de prei en schenk het roommengsel erover. 3. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de flan in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten