zaterdag 12 maart 2011

Honingamandel koek

Ingrediënten


Voor het deeg:

150 gram bloem
100 gram zachte boter 
50 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout
1 ei

Voor de bovenkant:

1/2 dl slagroom
50 gram honing
50 gram boter
150 gram suiker
150 gram geschaafde amandelen 
50 gram abrikozenjam


Voorbereiding

Voor het deeg:

Van bloem, boter, poedersuiker, vanillesuiker en zout een glad deeg kneden en deeg 20 minuten laten rusten. Oven voorverwarmen op 180gr.C. Bakvorm invetten en met bloem bestrooien. Deeg in bakvorm leggen en aan de zijden wat hoger leggen. Deeg in het midden van de oven 6 minuten bakken. Gebak wat laten afkoelen



Bereidingswijze

Voor de bovenkant:

Slagroom, honing, boter en suiker al roerend aan de kook brengen. Amandelschaafsel erdoor roeren en nogmaals aan de kook brengen. Oven voorwarmen op 200gr.C.

Het afgekoelde gebak met abrikozenjam bestrijken. Dan de nog warme honing-notenmassa erover verdelen en het gebak nogmaals in het midden van de oven zetten en nogmaals 15 minuten bakken. Het nog warme gebak in kleine stukjes snijden en laten afkoelen en drogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten