maandag 28 maart 2011

Zalmlasagna

Ingrediƫnten


1 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
750 g romatomaten, in stukjes
4 el rode pesto
1 bakje verse pastasaus carbonara (van Appie)
4 vellen lasagne, vers
200 g gerookte zalm
1 th lepel dille (uit een potje)
250 g zalm vers, in dunne plakjes
75 g pizzakaas.

Verhit de olie en fruit de ui zachtjes 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en fruit alles zachtjes 10 minuten. Roer de pesto en peper en zout door de tomatensaus. Roer de carbonarasaus los met 4 el water. Schep een deel van de tomatensaus en de helft van de gerookte zalm in een schaal. Bestrijk de zalm met 1/4 deel van de carbonarasaus. Dek af met 1 lasagnevel. Schep 1/3 van de tomatensaus op de lasagne, leg hierop de plakjes verse zalm. Bestrijk de zalm met 1/4 deel van de carbonarasaus en dek af met een lasagnevel. Schep voor de laatste laag de rest van de tomatensaus op de lasagne, leg hierop de laatste plakjes gerookte zalm en strijk hier weer 1/4 deel van de carbonarasaus over. Dek het gerecht af met het laatste vel lasagne en bestrijk dit met de rest van de saus. Strooi de kaas over het gerecht en bak af in 30 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten