40 g boter
1 el olijfolie
90 g pancetta , in stukjes
1 kleine ui, gesnipperd200 g tuinerwten
2 el verse peterselie plat, fijngesneden
750 ml kippenbouillon warm (van tablet)
200 g risottorijst
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Verhit de helft van de boter met de olie in een pan met een dikke bodem en bak de pancetta n ui 3 minuten op laag vuur tot de ui zacht is. Roer de tuinerwten en de peterselie erdoor en voeg 1 soepopscheplepel bouillon toe. Smoor de tuinerwten 3 minuten. Roer de rijst door de tuinerwten en schenk er in een keer de rest van de bouillon bij. Breng het geheel aan de kook, leg de deksel erop en zet het vuur op de laagste stand. Laat 15 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes koken tot de rijst het meeste vocht heeft opgenomen. Roer de rest van de boter en de Parmezaanse kaas erdoor en
Geen opmerkingen:
Een reactie posten