Ingrediƫnten voor 22 personen
1 beker slagroom(2 1/2 dl.ongeklopt)
1 beker suiker
2 bekers gezeefde bloem
1 zakje bakpoeder
3 eieren
1 vingergreep zout.
1 beker suiker
2 eetl. melk
125 gr boter (liefst roomboter)
200 gr.amandelschaafsel en kleine stukjes hazelnoot.
Voorbereiding
Alles afmeten en de bloem zeven.
Je kan alles afmeten met de afgewassen beker van de slagroom
Bereidingswijze
Roer eerst de room,de eieren,de suiker en het zout goed tot een beslag.
Voeg nu de gezeefde bloem met de bakpoeder in gedeeltes toe tot het een mooi cakebeslag is.
Verdeel het beslag op een ingevette bakplaat en bak het geheel 15 min. voor.
In die 15 min. maak je het notenmengsel klaar.
Laat de boter met suiker in een pannetje langzaam smelten voeg de melk en de noten toe en verdeel dit mengsel na 15 min. bakken over het gebak.
Bak nu nog een 25 min.verder.
Serveertips
Zo hen je binnen 40 min 20/24 stukjes gebak.
Het is heerlijk als je het dezefde dag eet de noten met suiker zijn dan heerlijk krokant als je na afkoelen afdekt met een theedoek hou je dit even zo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten