maandag 3 mei 2010

Penne met doperwten en ham

Ingrediƫnten:

15 g boter
300 g doperwten (diepvries)
400 g penne (of fusilli)
200 ml slagroom
150 g gekookte ham, in reepjes
5 lente-uitjes, in ringetjes
75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden:

Breng een grote pan met water en een beetje zout aan de kook voor de pasta. Laat intussen in een braadpan met dikke bodem de boter smelten. Doe de bevroren doperwten erbij. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat in 10 minuten zachtjes gaar smoren, halverwege een keertje roeren. Doe de pasta in het kokende water. Doe de room, de ham en de lente-uitjes in de pan bij de doperwten. Zet het deksel weer op de pan en laat alles op laag vuur 5 minuten warm worden tot de pasta klaar is. Proef of de pasta gaar is. Giet de pasta af en doe de pasta dan in de pan met de saus. Maal er wat peper boven en hussel alles goed door elkaar. Schep in vier borden. Laat iedereen er aan tafel zelf geraspte kaas over strooien.
Lekker met een verse salade.



Variatietip

Voeg tegelijk met de room en de ham een eetlepel in dunne reepjes gesneden verse muntblaadjes toe.




Het recept 'Penne met doperwten en ham' is afkomstig uit Pastasauzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten