Bereiding: 35 minuten
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 6
6 stuk(s) Vleestomaten
2 teentje(s) Knoflook
2 stuk(s) Sjalotjes
450 gram Verse spinazie
200 gram Creme fraiche
1 snufje(s) Zout en peper
5 eetlepel(s) Olijfolie
2 eetlepel(s) Pijnboompitten
50 gram Belegen kaas
1 snufje(s) Paprikapoeder
- Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit, zet het vruchtvlees apart. - Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper en zet ze omgekeerd weg. - Bak de pijnboompitten voor de garnering bruin. - Klop de crème fraiche los met de kaas. - Verwarm de ovengrill. - Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en het sjalotje. - Voeg de pijnboompitten toe en bak ze even mee. - Schep de spinazie en het vruchtvlees van de tomaten erdoor totdat spinazie is geslonken het vocht verdampt is. - Vul de tomaten met het spinazie mengsel en verdeel de crème fraiche/kaasmengsel over de tomaten. Strooi er een vleugje paprika poeder over. - Zet de tomaten onder de grill totdat de vulling goudbruin is. Serveren: - Op ieder bord een bedje van verse spinazie, daarop de gevulde tomaat en strooi er nog wat extra pijnboompitten overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten