woensdag 26 mei 2010

Ouderwetse gehaktballen

Voor 4 ballen: (ik draai er er 8 kleinere balletjes van)

500 gram rundergehakt of half om half gehakt
Vers en grof gemalen zwarte peper
Ca. 2 theelepels zout
1 ui
1 rauw ei
1 afgestreken theelepel nootmuskaat poeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
beetje olie



Bereiding:
Snipper het uitje fijn en fruit het in een beetje olie tot het bruin begint te worden. Mag redelijk bruin worden maar natuurlijk niet verbranden.

Doe ondertussen de gehakt, het ei, ca. 2 theelepels zout (een beetje afhankelijk van wat je een theelepel vindt) en de kruiden in een kom en meng deze goed.

Meng zodra de uitjes bruin zijn deze door de gehakt en maak daar 4 ballen van.

Bak de ballen in ca. 30 minuten in een beetje olie of margarine in een open pan. Eerst even op hoog vuur rondom mooi bruin bakken en daarna op een laag vuurtje gaar laten worden.

Af en toe de ballen draaien en goed opletten dat ze niet aanbranden. Geen water toevoegen tijdens het bakken. We willen immers gebakken gehaktbal en geen soepballen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten