woensdag 26 mei 2010

6 dressings

Ingrediƫnten voor 4 personen;

Dressing van basilicum, balsamicoazijn en pijnboompitten: 2 el balsamico-azijn 5 el olijfolie extra vierge
1 flinke handvol gehakte verse basilicum 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt zout en zwarte peper uit de molen.

Dressing van koriander en creme fraiche: 3 el olijfolie extra vierge
3 el creme fraiche 3 tl dijon mosterd 2-3 el citroensap 2 handjes vol verse koriander, geplet en fijngehakt
zout en zwarte peper uit de molen naar smaak

Thaise Dressing: 4 el verse limoensap 3 el olijfolie 1 el sesamolie
1 el sojasaus een flinke schep bruine suiker 1 el verse gember, geschild en fijngehakt half teentje knoflook, in dunne plakjes 1 verse rode peper, van zaadjes ontdaan en dungesneden 1 flinke handvol verse koriander en basilicum, gehakt

Dressing van Mosterd en Kruidenazijn: 6 el olijfoile 2 el dijon mosterd 2 el rode of witte wijnazijn 1 afgestreken tl zout 1 tl zwarte peper uit de molen

Dressing van olijfolie en citroensap: 2 el citroensap 5 el olijfolie Zout en zwarte peper uit de molen naar smaak

Dressing van kerstomaatjes: 1 theekop vol rijpe, gewassen kerstomaatjes fijngehakt half teentje knoflook, in dunne plakjes 6 el olijfolie 2 el rode wijnazijn 1 handje vol verse basilicum, geplet of fijngesneden Snufje chilipoeder zout en zwarte uit de molen Voor niet vegetariers nog 2 ansjovisfilets gehakt toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten