dinsdag 4 mei 2010

Huzarensalade

Ingrediƫnten:


Benodigd voor 4 personen:
750 g aardappelen
1 appel
5 augurken
1 kbl doperwtjes/worteltjes
4 el mayonaise
1 ui
1 gekookte Gelderse worst
4 el zilveruitjes

Voor de garnering:
2 hard gekookte eieren
2 tomaten
augurkjes
zilveruitjes
mayonaise

Bereiding:

Snijd de Gelderse worst in kleine blokjes.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen.
Laat de aardappelen afkoelen.
Maak de aardappelen fijn.
Laat de doperwtjes/worteltjes uitlekken.
Snij de worteltjes in kleine stukjes.
Hak de appel fijn.
Hak de augurkjes fijn.
Hak de zilveruitjes fijn.
Hak de ui fijn.
Meng alles luchtig door de aardappelen.

Vermeng de mayonaise met het augurkennat.
Schep dit door de huzarensalade.

Laat de smaak een uurtje intrekken.

Garneer de salade met bijv. tomaat, augurk, zilveruitjes en hardgekookt ei.

Serveer de salade op kamertemperatuur met stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten