zondag 30 mei 2010

Oosterse biefstuk spiesjes (BBQ recept Vlees)

Ingrediënten
* Biefstuk van de haas 400 gr
* 1 ui
* 15 knoflook teentjes
* 4 el ketjap
* 1 el gembersiroop
* 1 paprika (geroosterd)
* 1 klontje boter
* 15 á 20 satéprikkers
* Zout en vergemalen peper


Voorbereiding
1 Meng de ketjap en gembersiroop in een kom.
2 Snij de biefstuk van de haas in blokken (2 x 2 cm.) en meng deze met de ketjap en gembersiroop en laat de biefstuk minimaal 2 uur marineren.
3 Snij de paprika in repen en leg het op de rooster van de barbecue.
4 Snij de knoflooktenen en de ui in stukken (2 x 2 cm) en smoor ze samen met een klontje boter in de pan.
5 Week de satéprikkers een uur in een bak met water.


Bereidingswijze
1 Rijg de biefstuk blokken om en om met de ui, knoflook en paprika aan de satéprikkers.
2 Leg de spiesjes circa 6 minuten op de barbecue en draai ze regelmatig om zodat ze niet verbranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten