Met dit weer krijg je zin in stampot, nu een zomers stampotje.
Ingrediënten
1,5 kilo kruimige aardappelen
1 pot snijbonen (ca. 300 gram)
2 stronken witlof, in stukjes gesneden
250 gram magere spekblokjes
1 eetlepel honing
125 milliliter creme fraiche
olie
peper
zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Verwarm de snijbonen in de magnetron gedurende 4 minuten op 600 Watt (of gewoon op het vuur in een pan). Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes hierin uit, lekker krokant. Roer de honing en 2 eetlepels water erdoor. Stamp de aardappelen met de creme fraiche(voeg evt melk en boter toe wanneer het net smeÏg genoeg is) en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de snijbonen er door heen. Schep de stukjes witlof er door heen. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hierin de honingjus in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten