Gekookt lust ik ze echt niet maar op deze manier vind ik ze verrukkelijk:
Ingrediënten
1 kilo mosselen (groot), schoongemaakt
2 sneetjes oud witbrood
2 teentjes knoflook, gepeld
3 takjes peterselie
75 g zachte roomboter
40 g oude kaas, geraspt
zout en (versgemalen) peper
Mosselen in grote pan leggen. 2-3 Eetlepels water toevoegen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan. Mosselen afgieten en uit schelpen nemen. Elke mossel in één schelphelft terugleggen. Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten. In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen. (blender en staafmixer lukken ook wel maar kosten iets meer tijd) Boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen. Botermengsel over mosselen verdelen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren ook oesters vind ik op deze manier heel lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten